LPS Jongleren
Buitenschoolse opvang
in Hoogerheide
Een uniek activiteiten aanbod met onder andere een Sport- & Kunst BSO!

BSO, DE LEUKSTE VORM VAN VRIJE TIJD

Buitenschoolse opvang is voor de kinderen vrije tijd. Wij vinden het dan ook belangrijk dat de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze willen doen en meedenken en beslissen over de invulling van de tijd die zij bij de opvang doorbrengen.

Dit houdt in dat wij de kinderen serieus nemen en goed luisteren naar de mening en ideeën die kinderen hebben over bijvoorbeeld de inrichting, spelmateriaal en activiteiten. Dit vergroot de betrokkenheid en het zelfvertrouwen van de kinderen. Wij noemen dat Kinderparticipatie.

BUITENSCHOOLSE OPVANG JONGLEREN

LPS Jongleren heeft twee BSO-groepen: Spetter en Kooiduin. Door het aanbieden van diverse activiteiten kunnen kinderen ontdekken welke talenten ze hebben en nieuwe talenten  ontwikkelen.

BSO-groep Spetter heeft bijvoorbeeld elke maand een ander thema met leuke activiteiten. Op de dag zelf kan uw kind ervoor kiezen om wel of niet mee te doen met de thematische activiteiten.

Bij het thema ‘gezond eten’ maken we bijvoorbeeld lekkere én gezonde hapjes, kweken we onze eigen groentes in de bakken op het balkon en knutselen we met macaroni.

Voor de kinderen van BSO-groep Kooiduin worden super coole workshops aangeboden, vaak in samenwerking met lokale (sport)verenigingen. Van yoga tot breakdancen, graffiti en kookworkshops, theaterlessen en mountainbiken… voor iedereen wat wils! Deze workshops worden op de Kooiweg gegeven, maar er wordt ook gebruik gemaakt van de Sporthal MFC Kloosterhof of de KunstBSO in De Boemerang.

Ook in de vakanties organiseren we op beide locaties aantrekkelijke vrijetijdsactiviteiten en trekken we erop uit. Zo worden de vakanties een groot feest voor de BSO kids!

BSO-GROEP SPETTER

BSO Jongleren biedt op de Aviolandalaan naschoolse opvang en vakantieopvang aan voor kinderen van groep 1, 2 & 3. Bij BSO-groep Spetter kunnen kinderen meedoen met een gezamenlijke activiteit of kiezen voor vrij spel en zelf iets verzinnen. Het mag allemaal.

Een spelletje spelen in de huiskamer, een dansvoorstelling opvoeren in ons theater, een reusachtige toren in de Jungleroom bouwen of lekker tutten met poppen en barbies in de Vlinderkamer. Liever creatief? Dan is uw kind welkom in ons Atelier! Of meer toe aan even bijkomen van een drukke schooldag? Uw kind kan heerlijk uitrusten met een boekje in de Chillroom.

Buiten spelen doen we veel en graag.  We zien ook dat kinderen na een lange schooldag juist lekker de energie kwijt willen in bewegen. Locatie Aviolandalaan heeft een grote avontuurlijke buitenruimte. Uw kind kan er dammen bouwen bij de waterpomp, wegdromen op de schommel aan de eikenboom, voetballen, crossen over het fietspad en kunstjes vertonen op het klimrek.

We gaan ook regelmatig naar het bos; klimmen in de bomen, speurtochten, vlag veroveren en hutten bouwen!

Kortom voor elk wat wils!

BSO-GROEP KOOIDUIN

Kinderen van groep 3 t/m 8 bieden wij op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag naschoolse opvang en vakantieopvang aan op de Kooiweg, gevestigd in het clubhuis van de Scouting. Op woensdagmiddag worden de kinderen samengevoegd met BSO-groep Spetter.

In de zomervakantie kunnen wij met BSO Kooiduin niet terecht in het clubhuis van de scouting. De kinderen van BSO Kooiduin worden in de zomervakantie daarom opgevangen op onze BSO locatie De Boemerang. Uiteraard maken wij er tijdens de zomervakantie ook een feestje van met een divers aanbod van activiteiten en uitstapjes.

In de bosrijke en avontuurlijk omgeving van Kooiduin valt er voor de kinderen veel te beleven. In het Atelier kan uw kind knutselen, verven of slijm maken, in de Fantasyroom wordt volop gedanst of een toneelstuk opgevoerd,  ingewikkelde constructies met K’nex en lego staan opgesteld in de Blueroom. Tafelvoetballen of een spelletje spelen kan in de Gameroom of kom timmeren en zagen in de techniekschuur. Liever even bijkomen van een drukke schooldag? Dat kan in onze gezellige, knusse Chillroom!

In het avontuurlijke bos van Kooiduin kan uw kind zich helemaal uitleven: hutten bouwen, verstoppertje spelen, boeven vangen en schatzoeken. Ook is er een groot voetbalveld en zijn er onder meer skelters, fietsen, een basketbalpaal en nog veel meer speelmateriaal!

KRACHTEN BUNDELEN

Voor het organiseren van de workshops werken wij veel samen met lokale sportverenigingen, muziekverenigingen en culturele instanties in en rondom de gemeente Woensdrecht.

Uiteraard werken wij nauw samen met de basisscholen waar de BSO kinderen vandaan komen.